ponedjeljak, 14. siječnja 2019.

"Zahir"


Zdravo svima!

Danas sam odlučila da napišem malo drugačiji post od mojih prethodnih postova, ovo je post o mojoj najdražoj knjizi. Iako do sada nisam pisala ovakav post, imala sam želju da  ovo podijelim sa vama i da ako možda neko još uvijek nije pročiatao to što prije učini.Knjiga o kojoj pišem je "Zahir" koju je napisao Paulo Coelho .




                                    

Način na koji je pisac napisao ovu knjigu i ono o čemu piše me oduševilo. Za sve one koji nisu pročitali knjigu, Zahir je očaravajuća priča o putovanju, opsjednutosti izgubljenom ljubavlju, odnosima u braku, slobodi i ličnim ambicijama.
Jednoga dana poznati pisac saznaje da mu je supruga, ratna izvjestiteljica, nestala bez traga. Iako  mu vrijeme donosi nove uspjehe i nove ljubavi, njezin ga nestanak sve više zbunjuje – i sve više opsjeda. Da li je oteta, je li postala žrtvom ucjene ili joj je jednostavno dosadio njihov brak? Nemir koji ona izaziva jednako je snažan kao i privlačnost kojom zrači. 

Potraga za njom – i za istinom o njegovom vlastitom životu  – odvodi ga iz sigurnosti njegovog svijeta na jedan posve neizvjestan put, na kojem će potražiti nov smisao prirode ljubavi i snage sudbine.
Ovim svojim romanom Paulo Coelho ne samo da pokazuje koliko je snažna njegova pripovjedačka vještina, nego nam i razotkriva uvid u to što znači biti ljudskim bićem u svijetu prepunom mogućnosti. Rekreirajući stari motiv iz islamske tradicije, motiv zahira odnosno onoga koji je vidljiv, prisutan i kojega nije moguće previdjeti – a kojemu je Borges svojedobno dao status književne javnosti – Coelho piše svog Zahira: opsesiju ljubavlju koja nam se čas čini svetom čas ludom. Pritom, naravno, ne bježeći od intimnih činjenica koje kroje biografiju jednog od najčitanijih pisaca današnjice.
Paulo Coelho jedan je od 15 najprodavanijih pisaca na svijetu i uz Gabriela García Márqueza vjerojatno najčitaniji latinoamerički autor. Njegove su knjige prevedene na 34 jezika i objavljene u 74 zemlje, a dobitnik je i niza književnih nagrada. UNESCO ga je imenovao posebnim savjetnikom za program "Duhovno približavanje i međukulturalni dijalog" zbog ideje o jedinstvu različitih tradicija i vjerovanja koju šire njegova djela.

Nadam se da vam se svidja ovaj post i da ćete ako već niste pročitati ovu predivnu knjigu.
Do sljedećeg posta pišite mi kako vam se dopada ova knjiga, koja je vaša omiljena knjiga koju vi preporučujete... 


Broj komentara: 5:

Dresslily wishlist

Hi everyone! I hope You are great in theese sun days. Today, I present my wishlist from the site  Dresslily  hope you like things that I...